30 december 2009

Gott Nytt År

Jag vill tacka för alla besök och trevliga kommentarer. Vi ses nästa år.


Det är mycket vinter hos mig nu vill jag lova.


Småfåglarna äter mängder med solrosfrön, nötter och bollar.


Det är ännu inte så många timmar dagsljus, men vackra timmar är det...


Sol, gnistrande snö och 15 minusgrader.


Inne blommar amaryllisarna för fullt.

28 december 2009

God fortsättning....

En vecka går fort, intensiv och händelserik har den varit. Igår återvände smålänningarna hemmåt. Jag och djuren ligger i soffan och slappar, braskaminen värmer gott. Utanför fönstret börjar det ljusna, det är runt 10 minusgrader och småsnöar. Mannen har åkt till sitt jobb. På min dagordning står tvätt, dammsugning och snöskottning. Men först ska jag slöa lite och läsa mina favoritbloggar, jag förstår att jag missat mycket på den fronten senste veckan. Imorgon vid den här tiden kommer jag att befinna mig på jobbet.......


Två sådana här kulor hänger i min gran, dom är gamla, väldigt gamla. När jag var i sjuårsåldern inhandlade jag dom på ett varuhus i Göteborg. Jag minns ännu hur stolt jag var över min julklapp till mor och far, två blå kulor inslagna i ett vacker paket. Nu finns ingen av föräldrarna i livet och dom vackra kulorna pryder numera min gran, och jag är så rädd om dom.


Det har snöat och snöat och snöat..........


En liten prinsessa iförd sin vackraste utstyrsel spanar ut i vintermörkret.

23 december 2009

God Jul!

För några dagar sedan var nästan hoppet ute om en vit jul. Men i söndags kom en hel vinterranson. Lite oturligt när barn och barnbarn skulle färdas 85 mil med bil till oss för att fira jul! Det blev en lång och bökig resa, men vid 23-tiden körde SAAB-en i på gården. Det har varit trevliga dagar tillsammmans. Snö har skottats, snökojor har byggts. Ljus har tänts på mor och fars samt morföräldrarnas gravar. Nu väntar vi på tomten och laddar för ett julbad. Det kommer nog inte bli så mycket tid för bloggande, jag får läsa ikapp era bloggar när helgen är över.
Önskar er alla en riktigt fröjdefull och God Jul!


Resan till kyrkogården var stäningsfull och vacker.


I söndags blev det vinter på riktigt.


Det tog lång tid på måndagförmiddag att skotta fram och tina upp den småländska bilen!

Årets julbad har ännu inte ägt rum så det får bli en arkivbild från förra julbadet, då var mannen och billan ensamma i tunnan. I år kommer det att var fullt av små "nisssar och nissor" i badet


19 december 2009

Trolltyg i Tomteskogen

Hittade den här filmsnutten på YouTube. En solklar favorit för både mig och barnen när de var små. Den finns kvar någonstans i mina gömmor på en raspig gammal vhs kasett. Undra om den finns på dvd? Jag skulle köpa den direkt, älskar den ryska tomten........

13 december 2009

Finbesök på torpet

Igår eftermiddag dök helt oväntat Dotter och lille A upp på torpet. Det var verkligen en fin fin överraskning. Det blev en mysig tre-generationers kväll, barnjoller, god mat och dryck.
Nu har vi hälsat Lucia välkommen med en långfrukost framför brasan. A tycker det är så spännande med golvkompisarna Frida och Pusan. Utomhus är det 8 minusgrader och solen börjar visa sig. Det verkar bli en bra tredje advent på torpet.



Så här glad och överaskad blev A när han hittade mormor på torpet.

11 december 2009

Torparhelg än en gång....

En välbehövlig vila.
Ute är det stjärnklart , 2 minusgrader, ett tunt snötäcke, spår i snön.....vargen eller Bamsen (grannens golden)?????.
Inne 13,5 plusgrader.....glögg, björkved i kamin och i vedpanna. Värmen sprider sig fort i kropp och stuga. Pasta Carbonara, tyvärr hade vi glömt parmesanen så det blev till att riva en bit av frukostcheddaren istället:(
Slötittat på idolröstningen, jag hade fel som vanligt, Kalle var bäst! Katten sover i den gamla skinnfåtöljen, mannen och hunden sover i soffan, jag har plinkat lite på gitarren, vinet är gott, det sprakar härligt i braskamnen.
Vi råkas väl nått mer i helgen. Må så gott!

08 december 2009

Då och Nu

för 365 dagar sedan när vintern rådde, då var det gott att leva. Man kunde skotta snö, göra snöänglar, stoppa snö i nacken innanför mannens jacka...........Det var mysigt att fika och laga mat ute. Domherrar i massor. Frida for runt som en idiot i snöhögarna och Katt i fönstret satt inne på fönsterbrädan och tittade på den galne hunden.
Nu råder ingen årstid alls, bara trist och tråkigt. Man släpar sig ut på de obligatoriska hundturerna, skyndar sig in och drar ner persiennerna och drömmer om en annan tid, en tid när det fanns vinter...........


Det här är väl inte kul när det lackar mot tredje advent??
Om knappt två veckor kommer de småländska barnbarnen för att fira jul.
Ska de va på dette vise?


För ett år sedan var billans trädgård ett härligt vinterland.


När vinter fanns lagade vi ofta vår mat utomhus.

06 december 2009

Andra advent



Igår lyste det lite vitt ute, några millimeter snö. Det var ljust och vackert. Inatt har det regnat, det eländiga novembergrå fortsätter råda utomhus. Jag drar ner persiennerna, tittar in i de två tända ljusen och försöker hitta julkänslan. Mannen är hos svärföräldrarna och lägger nytt sovrumsgolv. Billan och husdjuren har en ensam helg. Det är förskräckligt tyst i huset, får ta och leta rätt på lite julmusik det här gillar jag. Han är ful som stryk....tandlös och hans fingertoppar är nikotingula. Men han sjunger underbart:)
En fin och trivsam söndag önskar jag er alla!

02 december 2009

Mobil arbetsdag

Dagens arbete 42 mil i bil, fyra besök, god lunch, vackra vyer.......vad mer kan man begära???
Kanske man borde valt att resa till MODO-land en annan dag än dagen efter en MODOvinst, gud så kaxiga dom eländiga MODO-iterna är..... Heja Timrå!!!!


Visst är det fint på mitt jobb...????


Lunch på Varvsberget, abborre med rödbetor, kapris pressad potatis och god sås.....helt i billans smak:) Dessutom fick billan se årets första domherre, finfint!

Inte kan man klaga på lunchutsikten eller.....???

Må så gott!

Födelsedag och advent

Många mil i bilen senaste veckan. I fredags var det dax för resa söderut för att fira smålands-sonens 30årsdag. Mannen, billan, yngste sonen och Fridan startade i fredagsgryning sin resa mot de småländska skogarna. Ett stopp i Åkersberga för att plocka upp äldsta dotter samt barnbarnet som var där på besök hos svärfar / farfar. Tack M och C för god lunch och trevlig samvaro. Turligt nog hade 30-åringens far med familj samma mål, dotterns packning var helt klart en kubikmeter för stor för att rymmas i billans bil. Tack K, Å och E för att ni finns när behov uppstår:)
När all packning och allt folk och hund hittat sin plats förflöt sista 50 milen helt smärfritt. Enda tillbudet var ett rådjur som sprang ut framför bilen, men som tur var missade billan lilla bambi:)


Vi var lite besvikna för att vi missat boka julbord på det fina Solviks pensionat när vi ändå var på orten på första advent, Driftiga sonhustrun ringde i sista minuten och kollade om de fått nått återbud, hur otroligt det än låter så var nio platser avbokade, precis så många som vi var.....Ibland skall man ha tur, makalöst god mat! Vi åt i tre timmar och rullade sedan hemåt. Det jag minns mest idag var rådjursadeln, chokladtryffeln, hallonmoussen., det trevliga sällskapet och den fina servicen, helt i billans smak....


Farmor och lilla söta C (hon som slarvat bort farmors IPOD) förbereder kvällens tävlingar. Hemma i norrland spottar vi gröna grodor, i småland får man spotta jungfrubröst.....

Sonen, nästan 30 år och lillebror förbereder partymusiken på spotify. Helt okej blev det, möjligvis liiiite för liiiiiiite blues för billans smak:)