29 december 2010

Gott Nytt År



I morgon bitti bär det iväg till de småländska skogarna. Vi kommer att fira nyår tillsammans med äldste sonen, sonhustru och barnbarnen. Nu är de bara att hålla tummarna och hoppas att de 80 milen enkel resa går som tåget, nej förresten INTE som tåget för då kommer vi inte fram förrän nästa år! Vad jag menar är att vi hoppas slippa snöoväder, olyckor och annat elände .
Att vi får en harmonisk bilresa med Ulf Lundell i cd-spelaren, tuggandes vårt medhavda fika, jag hatar vägkrogarnas utbud.

När jag kommer hem ska jag börja planera frösådderna, först ut blir chilepepparen. Åh vad det kliar i mina trädgårdsfingrar!

Önskar er alla en fin nyårshelg och ett riktigt Gott Nytt År!
Posted by Picasa

23 december 2010

God Jul!


Vängåvan i sin julskrud. Det finns mycket att titta på i barnens julstugor som är utplacerade runt fontänen.


Hoppas att ni alla i vårt avlånga land har det bra och att ni inte blir översnöade eller fryser ihjäl.
Ta det lugnt om ni ska ut i trafiken och ha en fröjdefull jul!

17 december 2010

Trevlig helg!

Det är glest nu mellan uppdateringarna på den här bloggen. Så blir det när det stora datorhaveriet slår till. Jag hankar mig fram så gott det går, lånar lite här och lånar lite där. En ny bärbar är beställd och det har utlovats att den skall komma till ett utlämningsställe nära mig den 22 december.

Idag är första dagen på länge som jag inte fryser halvt ihjäl, det är endast ett par minusgrader och snöyra. Helgen kommer att bestå av julförberedelser och lite nöjen. Ännu har jag inte drabbats av julstressen, det blir som det blir. En sak är dock säkert, det blir inte någon lång julledighet. Tre röda dagar går fort.......


Det brukar oftast stå vita hyacinter på mitt bord. Men november har gjort mig så trött på kyla och vitt, och fått mig att längta så fruktansvärt efter färg....grönt och blått! Det blev några vackra blålila lökar som fick följa med mig hem för några veckor sedan. Oj va det doftar ljuvligt nu!

Må så gott och ha riktigt trevlig helg!

05 december 2010

Vitt och kallt

En torparhelg fylld av återhämtning går mot sitt slut. Jag har vilat, eldat och sovit. Suttit inne i stugvärmen och läst trädgårdsböcker och drömt om en vår. Byltade på mig flera lager kläder igår och var ute ett par timmar i den 20-gradiga kylan, vi skottade upp snö mot husgrunden som isolering. Det verkar som om kylan tänker hålla i sig och vi måste göra allt som går för att förhindra att vattnet skall frysa när torpet står tomt.



Vitt, vitt och vitt.....


Kallt, kallt och kallt.....
Jag tycker om snö och vinter, men jag hatar kylan!


Solen går ner tidigt på eftermiddagen och det blir mörkt, tyst och kallt.




Vi eldar och eldar och eldar........



Om några timmar är det dax för mannen och mig att packa in hund och kattor i bilen för att bege oss till vårt andra hem, huset i stan. Förra helgen vi kom hem möttes vi av ett iskallt hus, värmeanläggningen hade havererat. Hoppas att inga katastrofer möter oss ikväll, att vi kan slå oss ner framför brasan i lugn o ro och tända det andra adventsljuset.
Önskar er en skön söndag och en fin andra advent

01 december 2010

Morgonljus

Solen uppgång klockan 8.47 och solens nedgång klockan 14.31. Tur man inte bor i Treriksröset, där råder "middagsmörker". Om 21 dagar vänder det.....


Kallaste November på 50 år!
Enligt SMHI:s mätningar fick Midlanda -22,1 grader under natten mot tisdagen vilket motsvarar en minusgrad mer än det gällande köldrekordet från 1957.

Idag är det den första december och nu får de faktiskt vara nog! Jag vill göra snöänglar och åka skidor inte sakta men säkert frysa ihjäl........
Varför finns det inte glögg i tiolitersdunk?