Det här behöver du:
¤100 gram smör
¤1 dl socker
¤1 msk sirap
¤ 1 liten nypa salt
¤ finhackad urkärnad chilepeppar, jag tog en 1/4 av en röd jalapeno.
¤ 1/2 dl kakao ( eller mörk choklad)
¤ 2 dl vetemjöl
¤ 1 tsk bakpulver
till garnering flingsalt
Så här gör jag:
Skär smöret i bitar och häll ner i matberedaren tillsammans med socker, sirap, saltgnuttan, kakao, vetemjöl och bakpulver. Mixa ihop allt.
Blanda i finhackad chilepeppar efter tycke och smak. Gör en rulle och dela i 20 bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut till ca ½ cm tjocka kakor. Strö flingsalt över och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 175 grader. Låt kallna på plåt och servera..
Ät och njut!
8 kommentarer:
Jag behöver en ny granne! Karin om du ser detta är det inte att byta ut dig jag menar....
Tack billan!! Här ska det bakas i helgen. Den förträffliga banankakan ska först ner, mild som den är. Sen stundar andra tider med chili och salt!
Sött och salt och chili. Förstår att dom kakorna blir mums. Hoppas ni har värmen på i stugan för det är KALLT
Choklad och chili är ju en jättegod kombo!
Jag visste inte att ingefära motverkar åldrandet, jag äter ju mycket ingefära och nu förstår jag varför jag håller mig ung! =)
De där är precis i min smak, mums så gott det ser ut!
Spännande recept, jag gillar:)
Ha en skön helg på torpet!
Det där låter som nått jag måste testa.
Mums ... ytterligare ett recept med chili i att prova. Och det verkar ju enkelt också. Kul med flingsalt över. Det här ska provas å det snaraste!
Skicka en kommentar