03 maj 2010

Äntligen färg

Det har hänt mycket hemma i trädgården under våra tre torpardagar. Nästan all snö har smält, endast en grå smutsig snöhög är kvar i skuggan bakom kryptallen. Gräset börjar så smått att skifta i grönt.


Jag har väntat och jag har längtat efter grönt, gult och blått. Nu äntligen blommar vårlökar och sippor i billans trädgård.


Vitsipporna brukar slå ut någon gång under veckan före 11 maj, lagom till sonens födelsedag. Jag var helt säker på att den grymma vintern vi haft skulle göra blomningen jätte sen i år. Men inte då vitsipporna blommar för fullt redan nu.


Blått är flott och gult är inte fult!


Det är många gropar som skall grävas under veckorna framöver. Man borde ha en lång vårsemester för att hinna med alla planer och trädgårdsprojekt som lockar........
Önskar alla en skön vårvecka!

8 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Här dröjer det innan något slår ut. Speciellt som det snöar för fullt nu igen.
Tänk dig vilken lycka för mig som snart har all tid i världen att stöka i min trädgård och plantera och dona.

Inger sa...

Härligt med alla vårblommor och färgerna som kommer tillbaka. Visst skulle man behöva vara ledig nu, långledig.
Ha det bra!

Jord under naglarna sa...

Så fint det blommar hos dig!Hos mig blommar krokusen fortfarande, men vi har å andra sidan hela blåsippsbacken i blått att njuta av fortfarande.

Med fingrarna i (j)orden sa...

Visst är det härligt nu när det våras!
Allt gott,
Eva

Åsa sa...

Det känns som om våren kommer mycket fortare hos er när den väl kommmer, som en jätteexplosion, så även om vi startar lite före er så är ni snabbt i kapp där uppe i norr :D
Önskar dig en finfin fortsättning på veckan Billan!

Britt sa...

Har tagit mig några dagars sem nästa vecka. Så då hoppas jag att blåsten avtar och det kommer lite värme//Britt

Anita sa...

Vet du vad Billan ... jag blir så himla glad för din skull. Jag vet ju att du längtat så enormt efter våren. När jag såg dina bilder så tog hjärtat ett glädjeskutt och jag kände mig så glad för din skull. Så härligt att du får se lite färg.

Vi har annars mest regn och blåst idag. Senast jag tittade på termometern visade den 6 plus. Och det piskar just nu mot fönstret i takt med tangenternas nedslag på tangentbordet. ´

Jag såg på vädret igår att Norrland kunde få sol och gissa vad ... då tänkte jag på dig. Hoppas Billan får sol tänkte jag. Jag hoppas solen har skinit idag och att du får njuta och koppla av av din helg.

Allt gott till dig!

Kram
Anita

billan sa...

Skogsnuvan:
Hoppas du också fått lite färg nu, men oj vad kallt det är....
Lycka, lycka att kunna ta dagen som den kommer, det dröjer några år innan det är min tur. Men som jag känner nu kommer jag absolut att göra som du, gå i tid medan man har hälsan och livsglädjen kvar!

Inger:
Man lever upp på nytt av blått, gult och grönt i trädgården. Men det är svårt nu att få tiden att räcka till!

Jord under naglarna:
Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår...underbart när sipporna visar sig!

Eva:
Perenna rabatter är min kvällsläsning dessa dagar, inspirationen flödar:)
Allt gott till dig med!

Åsa:
Ja helt plötsligt exploderar allt, de säger bara poff så är det vår. Men jag har två små snöfläckar kvar, det är så kallt på nätterna.

Britt:
Hoppas du får några fina trädgårdsdagar när du har semester, det är mycket som lockar nu utomhus.

Anita:
Vissa dagar har jag längtat mig halvt fördärvad.
Som tur är har jag fått "låna " lite vår från flera av mina favoritbloggare tex din:) Annars hade det varit outhärdligt.

Jag har varit utomhus hela helgen och solen har lyst mest hela dagarna. Men det är fortfarande väldigt kallt på nätterna.....

Nu har jag duschat och rensat bort jorden under naglarna, imorgon är det jobb igen. Hoppas på fortsatt bra väder till veckan, en extra ledig dag på torsdag:)
Allt gott och kramar till dig med!