05 juni 2010

Trädgårdsarbete och utskolning av kattunge

Vi har börjat anlägga en grillplats/matlagningshörna på framsidan en bit från uteplatsen. Det kommer att bli trallgolv och någon form av tak som skyddar mot regnet. Vi lagar mat utomhus året om så det skall bli trevligt med en liten skyddad uteplats för matlagningen. Som vanligt blir det inte så enkelt som man tror från start. Vi markerade ut ytan ca 4 x 3 meter och började gräva och göra ett underlag i våg. Givetvis stöter vi på värsta bautastenen i backen och måste flytta allt ca 1 ½ meter åt höger. Vilket i sin tur medför att vi var tvungna att gräva upp och flytta den bautastora rabarbern som annars hamnat mitt i alltihopa. Mycket arbete återstår men det ser riktigt bra ut så här långt.
Det har varit en skön dag med sol och lite växlande molnighet. Medan jag vattnade och fixade i växthuset lagade mannen till en god Biff Rydberg på muurikkan, en iskall öl bjöd han på därtill. Det är så härligt nu när det går att sitta ute på kvällarna och äta. Nu har vi beställt en film på digital tv:n, Sherlock Holmes och jag har dukat fram den goda morsdagschokladen.


Lilla Signe har nu bott med oss en vecka, senaste dagarna har hon vidgat sina vyer med små äventyr på den ca 30 kvadrat stora verandan. Idag var det dax att börja utforska omgivningen utanför. Läskigt stort och hemskt tyckte Signe att det såg ut när vi "öppnat" bordsskivan som inhägnat verandan. Visst är det förresten vackert med gula solar i gräset?


Kom Signe säger Frida och viftar på sin svans, det är inte farligt alls!

"The Black Queen" allas vår Pusan styr upp och ser till att det råder ordning och reda i billans trädgård.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid lika roligt att läsa vad du skriver och bara så roligt att titta på dina vackra bilder . Du verkar ha söta och roliga djur :D

Kram Anita S.S

billan sa...

Anita:
Roliga och knäppa djur, men trevliga:) Kram!

Inger sa...

Så mysigt ni har det tillsammans i er trädgård, både djur och människor!
Ha en skön söndag och lycka till med nya anläggningen!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så härligt med trädgårsprojekt och en liten kise på det! Äta ute är inte heller fel.
Eva

skogsnuvan sa...

Så är det nästan alltid. När man börjar med ett projekt så drar det med sig en massa annat som man inte räknat med. Att laga mat utomhus låter trevligt fast här skulle det inte funka. 38 grader kallt på vintern och tusentals mygg på kvällarna på sommaren. Lite grillning då och då blir det för mig.

Jord under naglarna sa...

Snart lunch för jag blev lite hungrig när du skriver om Rydberg på murrikkan. :)

Jag har inte så stora projekt på gång i sommar, men förhoppningen är att vi ska bygga ny brotrappa så vi kommer att ha att göra ändå i sommar.