05 september 2010

Udda färgklick

En aning skrikigt kan tyckas, men den ljuva ljus-rosa "mårbacka sörgården" och den grälla orangea rosenknopps-pelargonen trivs bra i varandras sällskap. Alla mina pelargoner har kommit igång väldigt sent med blomningen i år, dessutom blommar dom inte alls så rikligt som vanligt. Hoppas värmen fortsätter till veckan som utlovats, det skulle göra både mig och pellisarna gott.


Idag har jag varit ute i trädgården mest hela dagen och småpysslat med lite utav varje. Jag har fått jord under naglarna, gått barfota i gräset och samlat fröer, ätit middag utomhus och gjort en smaskig äppelpaj. Det har kort sagt varit en fin fin septemberdag.
Må så gott!

9 kommentarer:

Lilla B sa...

Så somrigt det lät! Här har fleecen allt fått vara på. Strumporna sitter som fastväxta. Luften är kall och det är inte att tänka på att äta utomhus. Har du möjligtvis klippt ut din bostadsort från kartan och placerat in den i mellersta Italien, tro??

Inger sa...

Ja, helgen har varit varm och skön. Men ingen bra pelargonsommar hos mig heller:(
Kram

skogsnuvan sa...

Låter som en dag helt i min smak. Samma med mina blommor. dom hinner knappt slå ut och som sagt några fina dagar till innan frosten slår till vore något att önska.

Åsa! sa...

Precis så ska september avnjutas!

Beppan sa...

Vackert!! Älskar pelargoner!!

Äntligen har värmen kommit tillbaka till oss också efter en riktigt ruggig vecka med frost och elände. Plockade svarta vinbär i kvällssolen idag. Ljuvligt!

Har tagit in min pelargon (singularis!)på vår inglasade altan nu så jag får njuta av blomprakten ett tag till.

Ruben sa...

Tycker att pelargoner är en av de få blommor som är vackra i ALLA färger!
Ha det gott!
/Ruben

Skatan sa...

Jag har hört att pelargonerna i hela landet varit lite "krassliga" givit små blommor och sent. Själv är mina pyttesmå ...

Kram!

Anita sa...

Den kombinationen tycker jag om. Har den själv faktiskt. Hoppas att det kommit lite värme till dig och att du och dina pellisar får njuta av en riktigt skön helg.

Ha det gott!

Britt sa...

Låter som en härlig höstdag//Britt