08 december 2009

Då och Nu

för 365 dagar sedan när vintern rådde, då var det gott att leva. Man kunde skotta snö, göra snöänglar, stoppa snö i nacken innanför mannens jacka...........Det var mysigt att fika och laga mat ute. Domherrar i massor. Frida for runt som en idiot i snöhögarna och Katt i fönstret satt inne på fönsterbrädan och tittade på den galne hunden.
Nu råder ingen årstid alls, bara trist och tråkigt. Man släpar sig ut på de obligatoriska hundturerna, skyndar sig in och drar ner persiennerna och drömmer om en annan tid, en tid när det fanns vinter...........


Det här är väl inte kul när det lackar mot tredje advent??
Om knappt två veckor kommer de småländska barnbarnen för att fira jul.
Ska de va på dette vise?


För ett år sedan var billans trädgård ett härligt vinterland.


När vinter fanns lagade vi ofta vår mat utomhus.

9 kommentarer:

Ingela sa...

Visst är det konstigt? Här är det precis vitt, alltså ett litet frostlager men vägarna är slaskiga och bilen skitig hur man än gör. I oktober förra året hade vi 50 cm snö som sen låg kvar. Ja, ja det är bara att släpa sig ut och in till jobbet.

Håll ut!
Ingela

Anonym sa...

Skogsnuvan: Men tänk vad det går lite ved och bränsle och billigt med elräkningen och ingen snö att skotta och inte behöver man frysa när man går ut heller. Du det kommer snö i massor snart.

Lillebeth sa...

Skönt att det finns någon som längtar efter vinter. I alla fall för vinterns skull;)

Jord under naglarna sa...

Vi fick en vit första advent och snöiga skidskyttetävlingar i Östersund, men nu är det så tråkigt bart och halkigt ute så...

Åsa! sa...

Nog är det vackrare med snö alltid!

Britt sa...

Inte är det något vinter väder, men jag håller tummarna att vi kan få lite till jul//Britt

Med fingrarna i (j)orden sa...

ja, visst kan man längta efter snö nu. Bara det inte blev halt på vägarna, jag har att köra bil när det ligger is. Men älskar snö - till och med att skotta! (inte så lätt att lösa).
Eva

Inger sa...

Jag har hellre snö nu än i mars-april. Och en vit jul är alltid rätt.

Anita sa...

Ja i år har vädret varit hur underligt som helst. Jag är orolig över alla växter som tror det är vår. Dom som började mogna av har nu vaknat till liv igen och de som inte hunnit ... ja de får väl en chock när iskylan så småningom kommer. Din bild från förra vintern är bara så vacker. Det är verkligen ljuvligt med snö som lyser upp i vintermörkret.