02 december 2009

Födelsedag och advent

Många mil i bilen senaste veckan. I fredags var det dax för resa söderut för att fira smålands-sonens 30årsdag. Mannen, billan, yngste sonen och Fridan startade i fredagsgryning sin resa mot de småländska skogarna. Ett stopp i Åkersberga för att plocka upp äldsta dotter samt barnbarnet som var där på besök hos svärfar / farfar. Tack M och C för god lunch och trevlig samvaro. Turligt nog hade 30-åringens far med familj samma mål, dotterns packning var helt klart en kubikmeter för stor för att rymmas i billans bil. Tack K, Å och E för att ni finns när behov uppstår:)
När all packning och allt folk och hund hittat sin plats förflöt sista 50 milen helt smärfritt. Enda tillbudet var ett rådjur som sprang ut framför bilen, men som tur var missade billan lilla bambi:)


Vi var lite besvikna för att vi missat boka julbord på det fina Solviks pensionat när vi ändå var på orten på första advent, Driftiga sonhustrun ringde i sista minuten och kollade om de fått nått återbud, hur otroligt det än låter så var nio platser avbokade, precis så många som vi var.....Ibland skall man ha tur, makalöst god mat! Vi åt i tre timmar och rullade sedan hemåt. Det jag minns mest idag var rådjursadeln, chokladtryffeln, hallonmoussen., det trevliga sällskapet och den fina servicen, helt i billans smak....


Farmor och lilla söta C (hon som slarvat bort farmors IPOD) förbereder kvällens tävlingar. Hemma i norrland spottar vi gröna grodor, i småland får man spotta jungfrubröst.....

Sonen, nästan 30 år och lillebror förbereder partymusiken på spotify. Helt okej blev det, möjligvis liiiite för liiiiiiite blues för billans smak:)

3 kommentarer:

Inger sa...

Så härligt du haft det med din familj, trevligt när alla kan samlas.

Anonym sa...

Skogsnuvan: Det matstället såg inte alls illa ut.

billan sa...

Inger:
Man skulle önska att alla fanns i närheten, men om ett par veckor kommer smålänningarna hit:)

Skogsnuvan:
Det var både vackert och smaskigt!