19 mars 2010

Körsbärstragedi......

Tittar ut genom köksfönstret, tror inte det blir nått vidare körsbärsår i år. Mitt tre år gamla träd har farit så illa av denna vinter. Inser nu att trädet fått en idiotisk placering, mitt där snödrivorna är som störst. Massor av grenar är knäckta, trist när det nu börjar bli några år och rotat sig fint. Blir nog till att börja om igen med ett nytt träd......
Idag skall jag skola om mina tomater och honungssalvian. Må så gott!


6 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Synd på trädet. Tack för fina ord om min och Annikas bok.
Ha en riktigt skön helg,
Eva
PS Mitt körsbärsträd är jättefint men aldrig ett bär jag får - björktrastarna tar rubbet. Så kan det också vara!

Skatan sa...

Verkligen tråkigt med ditt körsbärsträd. Mannen fick ett i femitoårspresent av sin svärfar och vi planterade det på landet där det har tagit sig bra. Men vi har varit för sent ute med nät eller fågelskrämmor så de flesta bären har fåglarna knyckt. Jag tror faktiskt inte att skatorna har varit värst utan björktrasten. Kramar!

Anita sa...

Nej men så trist. Tror du verkligen inte det går att rädda? Kanske det ser hoppfullare ut då drivorna smält och trädet återigen börjar spira.

Mina chili fish börjar nu se fina ut med sitt brokiga bladverk. Men oj så långsamt den växer. Men det sa ju du att den gör så jag känner mig lugn. Och vi är ju bara i mitten av mars.

Ha en skön helg med dina tomater och honungssalvia!

Jord under naglarna sa...

Nej, men så synd på trädet... :(
Honungssalvia använder man det som örtkrydda eller för själva blomman?

Ha en fin helg!

haspet sa...

Trist med trädet, hoppas ändå att det repar sig. Det var inga dåliga saker du fått i brevlådan, den boken måste jag också ha, får passa på under mässan i Älvsjö. Ha en fin helg. // Peter

Inger sa...

Man kan inte tänka på allt i förväg, var snön är djupast osv. Hoppas ditt träd repar sig annars finns det nya att köpa.
Önskar dig en trevlig helg!