11 juni 2009

Tågresa och Stockholmspromenad.

Tågresan gick bra. Den blev riktigt underhållande. En man i vår ålder klädd i röd kavaj och med stort grått hår tittade oroligt på min man och gick därefter skyndsamt förbi och satte sig långt bak i tågvagnen. Efter någon timme och några öl var den rödklädde så stärkt att han vågade sig fram till mannen min för att på söderdialekt fråga om han var "plit". Mannen min hade en kortärmad svart skjorta med ett litet märke på armen och det gjorde att han blev tagen för polis..... det visade sig att kavajmannen precis hade muckat från fångvårdsanstalten Viskan och sa att dom första 24 timmarna var det noga med hur han skötte sig och ville inte råka ut för några plitar. Han underhöll oss de sista 10 milen med sina historier, bla hade han 8 kvinnor utspridda i landet!! Gott luktade han inte.

Direkt vi klev av på Centralen kände vi som vanligt av pulsen, fattar inte att det är så omöjligt att stå still i rulltrappan!

Vi anlände till vårt hotel vid 16-tiden. Pustade ut nån timme och åt därefter en god middag i hotellets resaurang. Solen lyste, Stockholm visade sig från sin bästa sida, vi tog en lång, lång promend till söder.




Vi började kvällspromenaden i Humlegården.




Utanför slottet gjorde sig ölen påmind och vi var tvungen ta en kisspaus. Mannen väntade jättelänge på att dörren som skulle stängas automatiskt efter 30 sek skulle stängas så att han kunde lätta på blåstrycket. Till slut rusar han ut och gastar det måste vara nått fel på dörreländet det har ju gått flera minuter, och precis då bakom hans rygg stängs dörren. Borta var den femkronan, ladda med ny femkrona och här står den stackars mannen och kniper och väntar på att 30 sekunder skall gå!


Va vackert det är när man närmar sig Söders Höjder! Vi har verkligen en fin huvudstad.

Inga kommentarer: