19 juli 2009

Veckan som gått....

Sista semesterveckan har huvudsakligen ägnats åt trevlig samvaro med barn och barn-barn. Utflykter, lekar, grillning, bad osv. Inte mycket tid har det blivit i trädgården, endast den livsuppehållande vattningen har prioriterats. Tiden med barnen går så fort så fort, rätt va det är finns hur mycket tid som helst till att påta i jorden och kvar är den ständiga längtan efter de mina som bor så långt bort (84 mil är förståss inte världens ände men ändå....). Minstingen som nu är dryga två veckor kommer jag att få förmånen att följa lite oftare, han bor ju bara några kilometer bort.



En god födelsedagslunch blev det på Skatans fiskeläge. Där finns både gästhamn, restaurang och rökeri.





Inte en droppe regn föll på oss där vi satt på bryggan och avnjöt vår lunch. Lite kylslaget var det dock, flisfiltarna var sköna att vira in sig i.....







Kusinträff!
Dom stora är fascinerade över att en sån liten en kan hä ur sig så mycket i blöjan.

Fina presenter fick gamla farmor / mormor, bla ljuslyktor och ett Åkeröäppelträd. Det fanns tydligen inget kort med rätt ålder, men mina påhittiga barn löste det problemet på sitt sätt!

Sonens lilla vovve, som uppenbarligen tyckte att hennes nya sovplats var i mannens säng:)


Det är inte Emil och soppskålen, det är F som doftar på den goda "soppan" han gjort av diverse växter och vatten....


Full fart på gänget.


Mannen och jag tillbringade en dag på Experiment-huset Technicus med de tre storbarnen. Trevligt och lärorikt för alla åldrar. Här kör F skogsmaskin, lastar och flyttar timmer under stor koncentration.


Den här mackapären fångade mannens intresse, kinesen pekar alltid åt söder hur man än vrider vagnen. En differentialväxel säger mannen att det är......... Jag fattar ingenting!


C tre år hade inga som helst problem med att komma på hur denna cykel utan trampor skulle framföras:)


Dagen avslutades som sig bör med Tacos och ett stärkande bad i vår tunna!

Inga kommentarer: