16 oktober 2009

billans fredagsfunderingar

Gillar mina burkar fyllda med vinterns behov av torkad chili.
Det kommer att gå åt mycket fågelfrö i vinter, fågelbordet bemannas av fler och fler matgäster för var minut som går och dom käkar som galningar.
Det spöregnar ute. Veden skall in i vedboden i helgen.
Vi ska äta musslor och pommesfrites ikväll.
Trevlig helg!



12 kommentarer:

Ingela sa...

Ved var det ja, vi har tagit ner en stor hägg och inte tagit bort riset än. Sambon har släpat in stockarna som får ligga på tork. Lycka till med staplandet.

Ingela

skogsnuvan sa...

Skogsnuvan: Jag köpte en hel säck med solrosfrön i går och trots att det nu blivit plusgrader är luften fulla av virrande skrikande fåglar som tydligen är jättehungriga. Ha en trevlig helg. Ser gott ut med din inläggning

Inger sa...

Hos oss spöregnar det också och jag som tagit en ledig dag. Har väl en del att göra inomhus, men det går trögt. Önskar att vi hade en vedbod eftersom vi har kakelugn, blir inte så mycket eldat kanske pga att vi inte har nånstans att göra av veden. Har installerat en luftvärmepump i dag, så nu kan kylan komma. Önskar dig en skön helg!

Britt sa...

Det låter som en fin fredags kväll//Britt

Jord under naglarna sa...

Imorgen när maken ska iväg till älgskogen igen så har jag beställt en riktigt grann fågeltall och lite granris för att skydda några känsliga plantor. Förhoppningsvis får jag fågelladan på plats imorgon och kan börja mata småfåglarna.

Ha en riktigt mysig helg!

Annika Christensen sa...

Låter som att allt är väl!
Här är veden på plats så det slipper vi men däremot måste jag plantera min perenner som bara står och står.
ha det gott
Annika

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vacker chili! Ha en skön helg,
Eva

Bea sa...

Det var mycket hetta i den burken :)
Nu är det hög tid för fågelmatningen och det är väldigt trevligt att sitta vis frukostbordet själv och få ta del av alla morgonpigga fågelbordsgäster. Skydds-granar är uppsatta och olika frön är serverade så nu hoppas vi få många olika arter att betrakta.
Ha det gott! Bea

billan sa...

Ingela:
Vad beträffar riset så kommer nog snön att dölja det väl.)
Vi har kommit nästan halvvägs med vedtraven, fint i vinter.

Skogsnuvan:
På min närliggande affär hade de ej fått hem storsäckarna än, så jag fick köpa några fjuttiga enkilos förpackningar till att börja med. Ett kilo räckte inte ens en dag. Igår laddade vi med en 25 kilos säck, det lär väl räcka nån dag!

Inger:
Va fint med kakelugn, synd att ni inte har nånvedbod. Det är så trivsamt att elda på vinterhalvåret. Vi har också funderat på att installera luftvärmepump, blir väl kanske till nästa säsong.

Britt:
Kvällen blev fin, men man är ju halvt medvetslös på fredagskvällarna!

Jord under naglarna:
Hoppas jaktlyckan stod er bi, både vad gäller köttet och fågelträdet. Dom är verkligen hungriga våra vänner småfåglarna.....


Annika:
All väl här i stugan,må så gott du med!

Eva:
Jag älskar mina chilisar, skönt med helg!

Bea:
Här håller vi värmen i vinter, ved i kaminen och hetta i glasburken:)
Ha det riktigt gott du med!

Inger sa...

Nattuggla var rätta ordet, men sen stod två barnbarn vid min säng kl 4 i morse, så ikväll kan jag kanske göra en tidig kväll. Jo, vi fortsatte att sova men det är ju lite ovant med barn i sängen nu för tiden. Hejdå!

Anita sa...

Jag är sent ute för att önska trevlig helg men jag hoppas att din helg blev härlig och den är ju faktiskt inte riktigt slut ännu.

Här har det varit fullt upp hela dagen men nu är det mesta fixat inför vintern i trädgården. Lite lövkrattning och täckning är allt som återstår men det får bli om ett par veckor.

Eftersom jag var sent ute med att önska trevlig helg så får jag väl önska dig en riktigt bra vecka istället :)

Åsa! sa...

Det är gott när veden är under tak! Innan dess har den redan hunnit värma några gånger.