18 oktober 2009

Söndagsfrid

En lång och skön söndagsmorgon framför brasan med miras "blåbärsgucka", latte, gott bröd, parmaskinka och färskpressad juice. En tur till sonen och hans kattor i Härnösand. Stuvat ved och donat lite i trädgården. Småfåglarna har fått lite mer godis. På eftermiddagen regn igen. Klippt håret på mannen. Tvättat ett par maskiner. Lagat en jättegod murikka-middag. Tittat på parlamentet. Om någon timme kryper jag ner i sängen och inväntar en ny arbetsvecka.


Iklädd flanellpyjamas och fliströja lagade vi vår söndagsmiddag. Det blev en hederlig Biff Rydberg tillagad på murikkan i bodegan . En lisa för själen att stå där i mörkret och laga sin mat utomhus. Regnet smattrade på bodegataket och matlagningsdrycken var god. Hade tänkt ta en bild på den goda maten på murikkan, men jag blev så sugen på maten att jag glömde bort det. Kan tillägga att vi åt inomhus och att det smakade gudomligt;)

6 kommentarer:

Inger sa...

Får nån konstig association till julen då jag ser din bild...
Ser ut som du haft en bra söndag med god mat från morron till kväll.
Sköt om dig!

Anita sa...

Vilken skön söndag du verkar haft. Det där att stå utomhus och laga mat även den här tiden på året verkar härligt. Läste om det i någon trädgårdstidning för ett tag sedan. Biff Rydberg ... nu börjar det vattnas i munnen trots att det ännu bara är dags för frukost.

Ha en riktigt skön vecka!

Hannele på Hisingen sa...

Mysigt :)

skogsnuvan sa...

Skogsnuvan: Vad ditt fat var jättefint.

Jord under naglarna sa...

Så mysigt det låter! ...och gott! Måste ta och använda murrikkan snart.

billan sa...

Inger:
Fin fin var söndagen.

Anita:
Det är så mysigt att att stå ute i kvällsmörkret och laga sin mat. Rydberg är en gammal god klassiker, severas ju ofta på krogen än i dag:) Jättegott!

Hannele:
Hur mysigt som helst!

Skogsnuvan:
Jag är inge vidare på att göra arrangemang... men lite höstkänsla blev det i Bodegan.

Jord under naglarna:
Det är bara att plocka fram murikkan, det blir så gott!